2 Ocak 2017 Pazartesi

Mehmet Ekmekçi'den Ömer'e







7.7.974
Ankara
                Sevgili Kardeşim,

                Mektubuma çok teşekkür ederek satırlarıma başlamak isterim. Haftada 2 günlük tatilim gerekçesi ve ilk defa istirahat edebilme imkanı bulabildiğimiz şu günlerde hiç değilse aksayan mektuplara yahut da yorgunluğum ve zamansızlığın yarattığı durumlar herhalde yavaş yavaş kalkacak bu iki günlük tatilin gerçekleşmesiyle.

                Sen tahmin ederim İstanbulda belkide şu an denizdesindir. Denize girmeyi de o kadar özledim ki çünkü 3 yazdır doğru dürüst denize girme imkanı bulamadık. Avrupaya gidişim yaza rastlamıştı bir yaz da Avrupada iken geçmek üzereydi ve şimdi de Ankara da gençlik parkındaki havuzun sularını görüyorum ancak. Senin de mektubunda bahsettiğin gibi bu günler de gelip geçecek mühim olanı ondan sonrası. İşte şu anki düşüncem terhis olduktan belki 3-4 ay sonra gene Avrupaya gitmek istiyorum. Ama bu sefer en az 8 seneliğine gideceğim.

                Gençliğimin son seneleri de oralarda geçse ne olur. Türkiye de kalsam ne olacak, işte bu problemlerin neticelerinin hepsi terhis olduktan sonra belli olacak.

                Sevgili kardeşim, tahmin ederim sizler bu ay sonunda gidersiniz. Zaten bizimde ne zaman terhis olabileceğimizi kestirebilmemiz sizin gidişinize bağlı. Askerlik uzadıkça insanı o kadar da usandırıyor ki. Sanki 9 aylık askerlik süresi bana doğduğumdan beri askerlik yapıyormuşum gibi geliyor. Tabi insanı bezdiren ve usandıran ne kadar doğru ve dürüst çalışırsan çalış takdir edilmemek ama en ufak bir durumda yahut da laf işitmen gerekmediği anlarda bile laf işitmek askerliğe karşı insanda zevk ve heyecan bırakmıyor. İşte bu günler böylece bitecek, herhalde yaptığımız kadar daha askerlik yapmayız çoğu geçti sayılır.

                Sevgili kardeşim, bilhassa ağustos ayında şöyle bir ege ve akdenize uzanmayı bende o kadar isterdim ki ama hala şu teyakkuz nedeniyle izin olmayacak herhalde bu arzumu engelleyecek şayet kısmet olup sen gidersen gezdiğin tozduğun yerlerde bizim için de gezersin. Fransız kızlarına da selam söylemeyi unutma. Şimdi kuşadasında Foça'da bir alemdirler. Neyse Ömerciğim son verirken hayırlı terhisler diler gözlerinden öperim.


Mehmet Ekmekçi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder