27 Şubat 2017 Pazartesi

Şemsettin Yelkin'den İş Arkadaşlarına





Ankara, 23 Eylül 1960


SAYIN ARKADAŞLARLA BİR HASBİHAL


15.7.1960 tarih ve 23 sayılı kanunun 3 üncü maddesi gereğince, Bankamızda teşkil olunacak "Müdürler Kurulu"na, Müessesemiz memur, müstahdem, müteferrik müstahdem ve işçilerinin reyleriyle seçilecek üyenin namzetler seçiminde en fazla rey almak suretiyle, Bankamız Merkez teşkilatının teveccühünü kazanmış bulunuyorum.

46 yaşındayım. İstanbul Yüksek İktisat ve Ticaret Okulundan 1940 yılında mezun oldum. 1942 yılından beri Bankamızda en küçük kademlerden başlıyarak, kendi sayü gayretim sayesinde, Muhasebe Müşavirliğine yükseldim. 1953-1954 yılları da Paristeki muhabirlerimiz nezdinde mesleki tetkiklerde bulundum. Evli ve iki çocuk sahibiyim.

Yukarıda zikri geçen kanuna göre, seçilen üç adaydan en fazla rey alabilenin Müdürler Kuruluna üye seçileceği yüksek malumunuz bulunmaktadır. Bu şerefli vazifeye kıymetli reylerinizle seçildiğim taktirde, değerli arkadaşlarıma layık bir şekilde çalışacağımı ve bilhassa aşağıdaki hususlar hakkında büyük bir dikkat itina sarf edeceğimi söylemekle, kendimi bahtiyar addederim.

Bankamız Yüksek İdare Teşkilatında yeni bir merhaleye yol açacak olan bu vazifeye, Müdürler Kurulunun diğer işleri arasında, bilhassa Bankamız personelinin hak ve hukuku konusunda yalnız ve yalnız kanun, nizamname ve talimatlara uygun olarak ve vicdanımın sesinden başka hiç bir kuvvete boyun eğmeyerek bakacağım.

Dünya Merkez Bankalarında olduğu gibi, Bankamız memur formasyonuna daimi olarak yüksek bir seviyede bulundurmak için, gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında lüzumlu görülecek çalışmalara geniş şekilde bir yer verilmesine azami derecede çalışacağım.
Kıymetli arkadaşlarıma şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

T.C. MERKEZ BANKASI A.Ş.
MUHASEBE MÜŞAVİRİ
Şemsettin Yelkin 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder