12 Nisan 2017 Çarşamba

Uludağ Apartmanı Yöneticisi Rüştü Sümer'den Kat Maliklerine (İnci Hanıma Gelen Mektup)






3/12/1973

Sayın Kat Sahipleri,

Bazı hususların bilgilerinize sunulması gereklidir:

1- Kapıcı İZZET ASLAN, dışarıda daha yüksek ücretle iş bulduğunu bildirerek binamızdaki işini 12/10/1973 günü akşamı bırakmış ve binamızdan ayrılmıştır. İzzet Aslan'ın işi bıraktığı güne kadar ücretlerinin tamamı kendisine ödenmiş ve binamızla hiçbir ilişkisi kalmamıştır.

2- Binamız kapıcılık-kalörifercilik işleri, binamıza bitişik olan Peker apartmanının kapıcısı H.ALİ BERKBASAN'a 12/10/1973 günündenberi yaptırılmaktadır. Eski kapıcıya ödediğimiz aylık 750 lira net ücreti Ali Berkbasan'ada ödüyoruz, ayrıca sosyal sigortalar kurumuna kapıcı için ayda ödenen 176,25 lira primin tamamını da binanın değil, iki apartmanın işini birlikte görmekte ve binamızın kapıcı odasının döşeme tahtasını yeniden çaktırdıktan sonra geceleri bizim binada yatacak (iki yıl önce fare yerleşmesi nedeniyle tahtaları kapıcı sökmüştü).

3- Yeni kapıcıyı, vazifesinde ve hareketlerinde ciddi gördüğümden, 1/5/1974 günü yapılacak kat malikleri toplantısına kadar işine devam etmesini tasviplerinize sunuyorum, aksi kanaatta olan varsa bir hafta zarfında bana yazılı olarak talepte bulunsun ben de kat maliklerini toplantıya davet edeyim.

4- Bildiğiniz gibi binamız İş kanunu ve Sosyal Sigortalar Kanunu hükümlerine tabi olduğundan, kapıcılardan belli saatlarda belli hizmetler haricinde dışarda fazladan hizmet talep etme yetkimiz yoktur. Yaptırıldığı taktirde kapıcının bundan ek ücret isteme hakkı doğar ve işten ayrılırken bunları ister ayrıca binadaki esas hizmetleri aksar sonunda huzursuzluklar doğar.

5- Şu hususu da açıklamak zorundayım ki yöneticilik işi benim için bir külfet ve yüktür, fakat bu işi üzerime aldıktan sonra angarya gibi değil vazife olarak ciddiyet ve mesuliyet duygusu ile yapmaktayım. Kapıcıya gerekli talimatları veriyoruz, binanın genel işleri için herkes ayrı ayrı talimat verirse işin ciddiyeti kalmaz ve keyfilik başlar. Benim teknik ve hukuk bilgimde keyfilik yoktur. Bilhassa binanın ısıtılmasına gelince, binayı iyi ısıtıyoruz ilmin kabul ettiği salonda 22 derece, yatak odalarında 20 derecedir, bu derecelerin üstündeyiz fakat altına düşürmedik. En soğuk gecenin sabahınsa kalörifer yanmadan sadece 23 dür. Devletin resmi satış müesseselerinden bir ton linyit kömürünü  575 liraya alıyoruz, nakliyesi hammaliyesi depomuza girmesi 600 lirayı geçiyor. Buna rağmen kömürden tasarruf etme kararımız yok fakat israf da edemeyiz.

6- Sizden ricam, kapıcıyla aranızda bir anlaşmazlık olursa bunun tartışmasını kapıcı ile değil yöneticiye duyurmanızdır. Yönetici ile bir anlaşmazlık olursa bu durumda kat sahiplerini toplantıya çağırır meseleyi bu toplantıda görüşür karara bağlarız.
En iyi dileklerimle saygılarımı sunarım.

RÜŞTÜ SÜMER

ULUDAĞ Apt. Yöteticisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder