17 Temmuz 2018 Salı

Türk Optimist Derneği'ne bir istifa mektubu





TÜRK OPTİMİST

BAŞKAN:
MAHMUT C. BARLA
KALAMIŞ EGEMEN SK. 13 UZAY
APT. D.7
KIZILTOPRAK-İSTANBUL

GENEL YAZMAN
AHMET M. SERİM
CEVİZLİK GÜLŞEN SK. 5/1
KADIKÖY-İSTANBUL

SALI 29 HAZİRAN 1971 İSTANBUL

Sayın Ahmet SERİM

Bu güne kadar geçen beraber mesaimiz için sizlere çok teşekkür ederim. Optimist Birliği olarak çalışmaya başladığımız günden bu yana muhakkak bir şeyler yapmaya çalıştık, bir kısmında muhakkak bir şeyler yapmaya çalıştık, bir kısmında muvaffak olduk, bir kısmını başaramadık, ama şüphesiz ki hiç birimiz bu güzel sınıfın gelişmesini durdurmak ve gelişmeyi baltalamak için çalışmadık, ortaya çıkardıklarımız az da olsa günahı ve sevabı ile ortadadır.
Bu sınıfı ileri götürmek bir şeyler yapabilmek için gecelerimizi, gündüzlerimizi verdik, yetişenler ve kıyılarımızı süsleyen yelkenler bizler için bir övünç kaynağı oldu.
Geçmişde atılan tohumlar tutmuş, az bir fire vermiş olduğunu kaydetmek gözlerimizi hakikatin ışığından kaçırmak olacaktır, filizlerin boy atmaya başladığı bu günlerde dışardan gelen baskılar içimizde bazı fikir ayrılıklarına sebeb olmuştur, muhakkaktır ki, hiçbir işde tam bir uyuşma beklenemez, bu fikir potasından çıkmayan düşünceler sakat kalmaya mahkumdur, fakat bu uyuşmazlık giderek ilerde bazı kırgınlıklara neden olma yolunu tuttuğuda gözlerden kaçmamaktadır.
Ben kendi kişisel görüşüm olarak sınıf kurallarının aynen uygulanmasını savunarak belki kendi açımdan haklı olduğum bir nokta da sizlerden ayrıldım ama hiçbir kimse müşterek kararlarımız hilafına bir işlem yaptığımı ispat edemez.
Ben bu sınıfın yetiştiği bu günlerde verilecek tavizlerle giderek diğer sınıflar gibi yozlaşacağını düşündüğümden bu güne kadar sizlerle beraber kurduğumuz sistemin yıkılmasına imza atamıyacağımı düşünerek istifa etmiş bulunuyorum.
Bu kararımdan dönmeye niyetli olmadığımıda belirtmek isterim.
Sizlerle beraber geçen güzel çalışma günlerimiz benim için gayet güzel hatıralar olarak kalacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder