28 Mart 2019 Perşembe

Hulusi Gür'den Yeğeni Şerif Bey'e







Kula
30-5-1964


Çok muhterem Şerif Bey oğlumuza:

Sağlık durumunuzdan ve ……… ile 22-5-1964 tarihini taşıyan mektubunuzu aldık netice itibariyle çok memnun olduk. Bizlerde, Celal, Muazzez ve Çocuklarda hepimiz hamd olsun sıhhat ve afiyetteyiz. Cümleten sıhhat, sadette daim olmanızı ulu tanrıdan niyaz ederiz.
Şu ara Parti …. ve toplantılara katılmaktan mektubum biraz gecikti hoş görmenizi rica ederim.
1-Top tepe tarlası 11.300 Liraya Sarnıçlı Mehmet Demircan’a 29-5-964 de satıldı ve gereken muameleside yapıldı. Celalin satıştan evvel almış olduğu 1566 Lira ile … ve vergi parası olan 347 Lira …. 1913 Lira tenzil edildikten sonra nakten alınan 9387 Lira ile 1-4-964 de gönderdiğimiz 500 Liranın Celal ile birlikte Celalin taraflarına bizzat ödenerek tanzim edilen …. İlişikte. Celalin ailesi Muazzez namına dört sene önce almış olduğu 1800 Liranın dört yıllık faizile birlikte 2430 Lirada ödendiğinden hiç Para artmamıştır.
2-Atıf’ın önceki tarla satışlarından bakiye hissemiz olan tarafa gelince; bu meselenin halli için bundan on beş gün önce ben Atıf ve Celalde hazır olduğu halde yapılan toplantıda: ilk tarla satışından sonra muvafakatinizle 2000, ikinci taksit alınıncada otelde 1500 ki Canan 3500 Lira Celale verdiğini ve ayrıca 178 Lirada borcunu ödediğini söylemesi üzerine Celalde 3000 Lira nakten ve 178 Lirada borcuma mahsuben hepsini 3178 Lira aldığını ve Atıfın İstanbuldan gönderdiği 50 Liralık havale bedelinide almış olduğunu ilaveten söyledi ve başkaca para almadığını ifade etti. Halen Atıf burada değildir. Geçen hafta İstanbula gitmişti.
3-sizinde hisseniz olan koçansız tarlaları, Atıfın annenizim vekaletnamesinden istifade ederek aleyhimizde iş yaptığına ve yakında keşfi yapılacak olan bu arazının kendisi namına koçan çıkarmak gibi gayri vicdanı bir muameleye tenezzül ettiğine dair yazınız üzerine yapılan incelemede davanın hissedarlarla müşterek açıldığına göre
Ve Kula As. H. 962/727 dosyasına göre tescile talip olanlar Vehibe Gür, Fatma Gür, Ayşe Gür, Müzeffer Gür, Atıf Gür ve Halitte (?). keşif 2-7-7964 ve duruşma günü 16-7-1964 de açılan dava müşterekten kendi namına karar çıkarmasına imkan yoktur müsterih olunuz.
4-Dikili taştaki tarla meselesine gelince: bu tarla Çakırcadan ….. ……. Atıfla Emir tarafından satılacak peşinen 5000 Liranın alındığı bakiye 2000 Liranında ferağ muamelesinden sonra verileceği, fakat annenizle hissedar olan bu tarlanın As. H. Mahkemesine tescili için sunulan dilekçeyi muhtar hisseli olduğu için tastik etmediğinden mahkemece iptal edildiği için tarafınızdan İbrahim Erçiçe (Dikili Taş mevkiindeki hissedar olduğumuz tarlayı Atıf Gürden satın aldığınızı henüz ….. oldum. Ferağın hükmü yoktur. Buna dair vuku bulacak masraf şahsınıza ait olmak üzere Protesto ediyorum). Şeklinde muamele yapılmasının da lazım geldiğini söylediler. İbrahim …. Köyde olduğundan keyfiyeti adliyeden öğrenmiş bulunduğunu mesele bundan ibarettir. (?)
Celalin Çorumdan naklen Manisaya tayinine çok sevindik. Kendisine başarılar dileriz. Bu sizin gayret ve fedakarlığınızın neticesidir. Artık Celal hiçbir zaman bunu unutmasın, ellerinizden öpüyorlar.
Yazılarıma burada son verirken Hayriye annenizle birlikte hepinize selam ve saygılarımızı sunar sağlık, saadet ve başarılar dileriz.
Amcanız
Hulusi Gür

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder