22 Kasım 2019 Cuma

Halit Kıral'dan Arkadaşı Nurettin'e





Sevgili kardeşim Nurettin
Hatırlamamak ihtimalini düşünerek size birde fotoğrafımı takdim ederek rahatsız etmiş affımı reca ederim. Malum ya biz Bakırköylüler nerede olursak olalım bir birimizi yakinen tanır ve yine bir birimize yardım etmek isteriz. İşte bu cümleden olarak bende kısaca bir recada bulunacağım. Şöyleki.
        Benim akrabalarımdan aşada künyesi yazılı top binbaşı Hadi Börğ Polatlıdaki Amerikan kursunu birincilikle bitirerek tayinini bekliyor. Yakın bir ihtimal ile Samsun civarı olabilir. İşte biz bu ihtimali göz önünde tutarak bu arkadaşın çocuğunun çok hastalığını düşünerek her ay doktör muayenesi altında bulunması zaruretiyle İstanbul veyahut civarı kıtalardan bir yere tayini için sizden yardım beklemekteyiz.
          Bu zat siz Tuzlada iken belkide görmüşsünüzdür. O sizi tanıyor. Bu tanımaklık vesilesi ile bende dedimki Nurettin bey Merhum Fuat paşanın oğlu olsunda hem cinslerine yardım etmesin bu imkansızdır diyerek teselli ettim ve şu yazılarımlada keyfiyeti size açıkladım. Ben eminimki topçu şubesindeki arkadaşlardan birine söyleyerek bu zatı ya İstanbul civarına ve yahutda Bursa gibi yakın bir yere tayin ettirmek çok mümkün gibi gelmektedir. Lütfunu bekler o baba oğlu olduğunu görmek isteriz. Bilvesile gözlerinden öper muvaffakiyetler diler cevabını beklerim.

9/8/951

Bakırköy
İstiklal Gençlik Klübü

Başk.
(Halit Kıral)

Samsun 129 uncu Topçu alayı
2 inci tabur K. Binbaşı Hadi Börü
933/53

Topçu son tekamül kursunda
Birinci olmuş ve Amerikalıların
Takdirini kazanmışdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder